Produkter Produkter Konto Konto Lista Lista Kassan Kassan

Kontakt  scrolla ner och se skötselråd och mått


Adress/returadress:
Evas Ullkläder
Surteby Halleberg
519 94 BJÖRKETORP


Mail 
eva@ullklader.se

Tel  070 24 47 333

Vi har kvalitetsmärken från Norska Janusfabrikken, Finska Myllymuksut och Svenska Cai. Alla plagg har Oekotex standard 100, dvs kläder som tillverkas med hänsyn till människa och natur - och utan skadliga ämnen.

Vi har butik strax utanför Björketorp i Marks kommun. Ring innan så att vi säkert finns på plats.

Krångligt att beställa i Webshopen? Ring och beställ!   070-24 47 333. - veckorna innan jul kan du ringa alla dagar 8 - 20

 

Skötselråd & Mått mm


JANUS STORLEKSGUIDE - KLICKA HÄR

JANUS VIKT, MY, %, MM    KLICKA HÄR

STORLEKSGUIDE BARNSTRUMPOR - KLICKA HÄR


TVÄTTA ULLKLÄDERNA
Alla plagg i butiken kan tvättas i tvättmaskin - på ullprogram (30-40 grader) - med ulltvättmedel. Centrifugera varsamt och torktumla inte.
Om man tvättar för hand, tänk på att inte ta för varmt. Krama ur och häng upp eller lägg plant på ett bord. De torkar fort i rumsvärme. Är plaggen inte synligt smutsiga räcker det med bara vatten, alt. häng ut plagget i fuktigt väder en stund.

Det unika med ull är att fukt kan vandra in och ut, det absorberar andas och stöter ifrån. Det stöter även bort smuts. Denna fina process fungerar bara i kallt vatten och upp till 30-40 grader.

TVÄTTMEDEL FÖR ULL
Grumme har ett som heter Fintvätt. Ett annat heter Y3. OBS det ska stå på tvättmedlet att det är avsett för ULL. Olivtvål och tvättnötter är också bra. Men ta inte vanligt tvättmedel - det innehåller ämnen avsedda för att lösa upp fett, vilket kan göra att ullen förlorar sina goda egenskaper. Om man absolut inte har något ulltvättmedel är det bättre att ta bara vatten eller möjligtvis lite milt schampo. Ullen är fårets hår.

De flesta plaggen här är superwashed, vilket betyder att ullfiberns yttersta ände har fått ett tunt-tunt microskopiskt polyamidbad. Detta har två bra funktioner - kläderna sticks inte och de krymper inte heller. Samtidigt som de har ullens alla goda egenskaper!


FÖRVARA ULLPLAGG
Om du inte ska använda dina ullplagg på ett tag, tvätta dem och lägg undan dem i tex en vacumpåse  Plaggen som du köper av oss packas i vacuumpåsar till dig - dem kan du återanvända!


MILJÖPERSPEKTIV - KLIMATSMART!
I och med att du inte behöver tvätta din ullkläder lika ofta som bomulls/acryl-kläder kommer du att spara på tvättmedel, bespara din hud och miljön!

 

Våra leverantörers policy
Våra leverantörer har Eko-Tex Standard 100. Denna certifiering garanterar att varan är fri från hälsoskadliga ämnen och har ej behandlats med mal-medel.
Leverantörerna garanterar att ullen som används ej kommer från farmare som använder sig av mulesing (dvs skinnflå lamm i rumpan för att få renare ull).

Standart Öko-Tex (Oeko-tex) 100 Trygg textil:

Öko-Tex Standard är en miljömärkning.Öko-Tex är en garanti för att textilier framställs på ett miljövänligt sätt och att det inte finns några allergiframkallande restprodukter kvar i den färdiga produkten. Varje produkt testas noga. Det ställs mycket höga krav på produktionen för att för den eftertraktade Öko-Tex märkningen. Oberoende Blindtester genomförs av IFP/TEFO regelbundet för att företaget ska få bibehålla sin Öko-Tex standard och etikett.

  • >> garanterat fri frå allergiframkallande ämnenSkötselråd - Trygg Textil
  • >> Garanterat fri från cancerframkallande restprodukter och färgämnen
  • >> Får inte överskrida gällande gränsvärden
  • >> Hudvänligt ph-värde

 

Info om måtten
Hur har vi mätt? Plagget är utlagt på ett bord och mätt rakt över. Men plaggen är mycket stretchiga så måtten är bara en uppskattning. Vi har mätt både från ärmhåla och axel på tröjor, det står angivet ovanför måttangivelserna. Du får gärna ha synpunkter om storlekarna på plaggen!

Valuta